1 miljoen euro subsidie voor nieuwe ijssportcentrum

Vandaag raakte bekend dat het IJssportcentrum Turnhout € 1 098 125 subsidie toegekend krijgt voor de bouw van het nieuwe ijssportstadium op de FRAC.

 IJssportcentrum vzw, in samenwerking met het Turnhoutse stadsbestuur, diende een subsidieaanvraag in voor bovenlokale sportinfrastructuren. Uit de 67 aanvragen werden aan 44 projecten subsidies toegekend. Het dossier ijssportcentrum ontvangt de hoogste subsidie en eindigde tweede op de lijst met een score van 87,85%.

 ‘Dit is schitterend nieuws,’ laat schepen Hannes Anaf, bevoegd voor Sport weten. ‘ Dit bewijst dat de intense samenwerking tussen de verschillende schaatsverenigingen en Stad Turnhout vruchten afwerpt. Er is een toekomst voor de ijssporten in Turnhout en met deze subsidie laat ook Vlaanderen zien te geloven in Turnhout.’

 ‘We zijn terecht trots,’ reageert ook Hans van Accom, voorzitter van IJssportcentrum vzw. ‘Onze ijssportclubs kunnen blijven in Turnhout met een lange-termijn-oplossing.’

 Voor de renovatie van het zwembad ontving Stad Turnhout in 2015 een subsidie van € 750 000 ( het hoogste bedrag).  Ook voor het naschools openstellen van schoolsportinfrastructuur is Stad Turnhout in gesprek met vier scholen om een subsidiedossier in te dienen. In 2016 haalde Turnhout hiervoor goede scores (77,5% en 78%), maar door het beperkte subsidiebedrag kwamen enkel dossiers met een score hoger dan 80% in aanmerking voor subsidie. ‘Als stadsbestuur vinden we het belangrijk om te blijven inzetten op het verwerven van subsidies, dit creëert nieuwe mogelijkheden die anders moeilijk realiseerbaar zouden zijn.’ concludeert schepen Anaf.

 

Gva -ijsct

Bekijk alle nieuws artikels
Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Sponsors